Un scop in viață

Nu lasa viata sa treaca in van. Fiecare clipa tebuie conteaze deoarece timpul este ireversibil. Daca inca nu v-ati propus un scop in viata acum este timpul sa va propuneti un tel, o tinta in viata. Faceti in asa fel incat viata voastra sa nu treaca in anonimat.Nu fiti miltumiti ca a a trecut ziua de azi ca oricare alta pentru ca orce zi ca aceasta este o zi pierduta.Propuneti-va sa faceti ceva special in fiecare zi, sa nu va multumeasca doar satisfacerea nevoilor biologice deoarece prin acest lucru ne asemanam cu animalele.Incercati sa va dezvoltati partea rationala deoarece aceasta ne deosebeste de animale. Daca ai mancat intr-o zi si ai alimentat partea biologica nu uita sa alimentezi si ,,materia cenusie ” printr-un minim efort (citirea unei carti spre exemplu.). Un om fara un scop in viata este un om fara prezent si fara viitor.Nu incercati sa va mintiti cu ideea ca o sa lucrati pentru viitorul vostru sau ca o sa invatati pentru scoala de maine deoarece astazi este al vostru, maine….., maine este nesigur.

Bineinteles ca pentru atingerea unui scop in viata este nevoie de perseverenta ai rabdare dar rezultatul este cel important precum spun si latinii

,,finit coronar opus” (sfarsitul incununeaza opera ) de aceea daca aveti un tel in viata care sa va aduca beneficii merita sa il urmati iar daca nu aveti unul ar fi bine sa va gasiti unul deoarece,, fugit irreparabile tempus ” (timpul zboara si nu se mai intoatrce )

Si spuneti sinceri cum vreti sa va vedeti la batranete ? Un batran cersetor pe langa care a trecut viata ? Sau un batran inconjurat de persoane dragi care a ramas cu multe amintiri frumoase ?……….depinde in totalitate de voi.

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Victor Pruteanu spune:

  Surprinzător de simplu și frumos ai dezvoltat acest subiect!

  Am scris și eu ceva pe această tematică aici 🙂 https://blogulluivictor.wordpress.com/2015/10/04/dar-tu-traiesti/

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ai scri de vreo 100 ori mai bine decât mine

   Apreciat de 1 persoană

  1. Victor Pruteanu spune:

   Nu fi modest! Ai un stil de descriere foarte clar și pe înțelesul tuturor 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s