Dezumanizarea

Din nefericire observam din ce în ce mai clar gradul mare de degradare morala la care a ajuns societatea în care trăim.
  Imoralitatea nu este o noutate deoarece dacă privim de-a lungul istoriei o regăsim în toate timpurile dar din fericire nu  a dus niciodată  la dezumanizare și îndobitocirea promovata din zilele noastre.
Egoismul este unul dintre cele mai evidente semne ca oamenii și-au pierdut valorile morale iar ,,călcatul peste cadavre ” este unul dintre principiile după care funcționează lumea.
Trăim vremuri în care corupția, jocurile politice, jaful, mita alcătuiesc legile după care este coordonata societatea noastră cea ,,modernă „, vremuri în care rațiunea ce ne deosebește de animale aproape ca lipsește în totalitate.
Dezumanizarea poate fi observata sub diferite forme: renuntarea la sentimente, reducerea relatiilor sociale la ceva categoric, precis si automat, cum sunt relatiile intre piesele unei masini.
Evoluția tehnologica este foarte importanta dar omenirea nu a realizat ca procesul acesta de evoluție se găsește în strânsă legătură cu dezumanizarea. Și de ce acest lucru ? Deoarece  o înaintare spre un lucru nou vine și cu dezavantaje. Spre  exemplu: internetul este extrem de important și am putea spune chiar indispensabil dar orice om care a intrat în contact cu internetul a fost influențat negativ chiar și involuntar prin apariția unei reclame pornografice sau violente .
  Prin aceste lucruri nu vreau sa neg importanța   tehnologiei deoarece prin renuntarea la tehnologie nu vom schimba lumea ci schimbarea trebuie sa pornească de la noi deoarece noi suntem singurii care prin schimbarea si exemplul personal vom putea schimba lumea.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Andrei Cărăușu spune:

    Cred că am fi fost prieteni buni la cataramă dacă te prindeam prin anii de liceu. Îmi place cum scrii și cum expui.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s