Trecutul. …..

Se spune ca un popor fără trecut este un popor fără viitor. Dacă stam bine și analizam această propoziție realizam un  lucru și anume ca trecutul alcătuiește baza valorilor morale care ne alcătuiesc ca  popor și ne definesc ca și oameni.
Din nefericire pentru România, valorile care au stat la baza formarii și unității poporului roman se vor a fi șterse și se promovează tot mai puțin în favoarea globalismului.
Noi am considerat intrarea în NATO și în UE un lucru bun pentru România fără sa realizam ca de fapt prin aceste lucruri noi ne-am vândut țara.
Putini oameni știu sau realizează acest lucru dar la inchiderea si vânzarea fabricilor și societăților care au aparținut comunismului au stat doua fapte  : oferta celorlalți membri ai UE pentru înlocuirea fabricilor românești cu cele străine pentru a slabi economia tarii  și lăcomia hoților  ce dețineau puterea ce le permitea sa la declare nerentabile și sa le închidă și vândă.
  Valorile  tarii noastre în special, se vor înlocuite și scoase și prin intermediul scolii deoarece în școală se preda ca tara noastră  a fost subjugat de nenumărate ori, ca deținem un teritoriu ce nu ne-ar fi aparținut de fapt și ca literatura noastră este aproape cea mai întârziată din Europa  dar nu li se spune copiilor ca în România la Tărtăria  a fost a fost găsit cel mai vechi manuscris din lume sau ca pestera Mobile din Dobrogea conține specii de animale unice pe glob.
Mass-media este deasemenea un canal prin care se denigrează valorile poporului roman iar exemplele se observa în toate ziarele, revistele și paginile de internet.
Doar noi putem opri globalismul care se vrea promovat și este tot mai evident în lume, prin promovarea valorilor morale autentice pe care le-am primit de la strămoși

11 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. smaranda64 spune:

  Nu globalizarea mă pune pe gânduri ci poporul care și-a uitat rădăcinile. Un popor care nu este sigur pe el, ne-autodeterminat nesigur în puternicia suveranității a ceea ce este. Un caracter slab și dezbinat, poziționat în lume ca victimă.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Foarte corect dar aceasta uitare este exact ceea ce sta la baza globalismul-ui și ceea ce vor dușmanii libertății deoarece uitarea este starea prielnice acumulării valorilor ,,modern-europene „

   Apreciat de 1 persoană

   1. smaranda64 spune:

    Globalizarea mi se pare mie un proces natural purtată în zilele noastre de un suport de interese economice. Din toate timpurile de când a apărut pe lume omul, acesta se plimbă pe suprafața globului terestru… din diferite motive. Abea mai târziu au fost inventate granițele.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Nu ma refeream la globalizare ci la globalismul care e un proces impus de om

    Apreciat de 1 persoană

   3. smaranda64 spune:

    Ah! OK! Înțeleg.

    Apreciat de 1 persoană

 2. zaraza26 spune:

  Conducerea care a venit imediat dupa 1989 nu a stiut sa apere valorile tarii. Si nu lacomia a dus la distrugerea fabricilor, pur si simplu le-am lasat noi sa se distruga. Cred ca acea conducere a dat frau liber oamenilor, le/ne-a oferit libertate ca sa castige alegerile si functiile sus-puse. Noi am muscat momeala, iar ei au facut ce au vrut. Nu le-a pasat de Romania, de NATO, de UE. Numai de buzunarele si functiile lor. Cand un popor este slab, lesne se gasesc lupi care dau tarcoale.
  Am crezut ca e bine sa distrugem CAP-urile, fabricile vechi, fara sa ne gandim daca avem puterea de a pune ceva in loc…

  Apreciat de 2 persoane

 3. Bun articol, observ totuși un mic trend de revenire, nu neapărat în mass-media ci în social-media mai degrabă, românii și-au adus aminte să-și respecte și să-și iubească țara. E un pas timid, trist este că vine pe fondul problemelor sociale serioase din restul țărilor UE și de peste ocean, sper să fie ceva mai mult decât o modă de sfârșit de an.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Subscriu acestei postări! Globalizarea este o pecingine care vrea să ucidă identitatea popoarelor şi nu numai. Poate pare lipsit de importanţă pentru unii, dar o dată cu globalizarea, dispar o seamă de sentimente care înnobilează omul .Ar fi ca un început al dezumanizării. Fireşte este punctul meu de vedere şi nu am pretenţia că sunt deţinătoarea adevărului absolut!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Un punct de vedere bazat pe adevăr.

   Apreciat de 1 persoană

 5. Aliosa spune:

  Dupa 1989 s-a dorit ca ROMANIA sa devina o COLONIE si cu ajutorul TRADATORILOR de NEAM si TARA care au guvernat-o ,
  s-a reusit acest lucru,din nefericire pentru ROMANII de rand ! 😦
  Si asta nu e totul : forte oculte de peste OCEAN platesc ONG-uri romanesti
  tradatoare ca sa DESTABILIZEZE si sa FEDERALIZEZE ROMANIA V! 😦
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2015/08/17/
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2016/01/26/
  Weekend placut Andrei ! 🙂
  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s