Puterea….

Probabil ca la un moment dat din viata cu toții ne-am întrebat de ce avem doar conducători și politicieni corupți? sau de ce nu am ales corect când a am avut șansa de a alege?
Ei bine, răspunsul se poate rezuma în două cuvinte: ,,Puterea corupe” și acest  răspuns ne asigură că pe oricine  am fi ales sa ne reprezinte în parlament sau în conducerea țării ar fi făcut la fel sau poate dacă am fi ales pe altcineva ar mai fi adăugat câteva zerouri la suma furata (cine știe? )
Și cum corupe puterea ?….
Pai în primul rand conform doctorului Ian Roberton cocaina și puterea au efecte aproape identice, niveluri crescute de testosteron și dopamina, hormonul care controlează sistemul de recompense al creierului deci precum drogurile, creează dependență și asemena banilor, cu cât ai mai multa putere cu atât ai vrea sa ai și mai multa.
În al doilea rand lăsând la o parte efectele psihologice, puterea (politica) aduce avantaje materiale (necuvenite) care spre deosebire de cele psihologice pe care le simt doar ei, pe acestea le simțim și noi în taxele și impozite care sunt unul dintre puținele lucruri pe care le mai produce România cu acești conducători ,,patrioți „la conducere.
   Acum în afara de putere politica de care am vorbit mai sus, orice tip de putere corupe. De exemplu chiar și puterea sau ,,forța” fizica corupe un om onest și îl face arogant și egoist.
Din nefericire dorința de putere face parte din natura umana și nimeni nu este imun la aceasta ,,dorința” iar conform spuselor lui Lord Acton ,,orice putere corupe, însă puterea absoluta corupe în mod  absolut”

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. mopana spune:

    Cum spune tata, la fiecare 4 ani încercăm să alegem răul cel mai mic dintre două rele. După ce ajunge la putere, răul cel mai mic începe să se umfle și se face din ce in ce mai mare. Cam asta e 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Andrei Cărăușu spune:

    încă un articol plăcut mie… băiete îmi place ce văd în curtea matale. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s