Viață……

Odată cu avansarea tehnologiei omul s-a schimbat…….. A devenit mai rece, mai puțin atent și sensibil la lucrurile frumos colorate ale vieții, a pierdut noțiunea timpului și a început să se transforme încet, incet într-un robot material dependent de materie.
E adevărat ca tehnologia a îmbunătățit calitatea vieții dar problema este ca omul a devenit dependent și obsedat de tehnologie, de lucrul creat de el  ce a devenit un drog de care este acum dependent.
Admirarea frumuseții naturii, aprecierea unei piese  muzicale de factura culta sunt astăzi înlocuite de tehnologia care a creat o replica slaba a acestor lucruri minunate.
Noi nu ne putem ,,detoxifica” de internet, telefoane, tablete, PC-uri etc.precum se poate citi din multe site-uri de pe internet deoarece aceste lucruri fac parte din tehnologia de care suntem dependenți involuntar dar ce putem noi face este sa acordam atenție și  culturii care este din ce în ce mai subapreciata și decât sa mergem sa revizualizam un film la cinema, putem merge în natura sa admiram frumusețea acesteia pentru o clipa.
Deoarece suntem formați din doua componente: una materiala și alta spirituala trebuie sa acordam atenție și părții spirituale deoarece dacă lăsăm partea spirituala din noi sa moara de foame ne va rămâne doar partea materiala și ne vom asemăna cu animalele dependente doar de materie ale căror singur scop este hranirea nevoilor biologice.

11 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. 9 spune:

    Are şi tehnologia partea ei bună. Important e să găsim un echilibru în viaţa noastră.

    Apreciat de 1 persoană

  2. mopana spune:

    Bine scris. Sunt de acord cu tine. Si eu pot spune ca sunt dependenta, dar parca nu atat de mult ca ceilalti. Eu ador sa stau afara cu orele. Sa ma plimb prin oras pe jos. Sa-l simt. 🙂

    Apreciază

    1. Pai asta e un semn ca încă ai un echilibru că într-un fel sau altul toți suntem dependenți

      Apreciat de 1 persoană

  3. calinakimu spune:

    Problema reală constă în faptul că lumea este condusă de un ego personal, care a devenit unul colectiv. În acest moment ne aflăm într-un cerc vicios. În acest moment nu ne mai intresează decât plăcerea, iar una dintre ele a devenit nevoia de evadare din prezentul pe care nu-l mai putem înțelege, deoarece acesta trebuie TRĂIT, iar trairea aparține dimensiunii spiritual. Subiectul este unul extrem de important și este nevoie de conștientizarea acestui dezechilibru.

    Apreciază

    1. Bine punctat. Problema e ca din păcate materialul este pus deasupra spiritualului de cei mai multi dintre noi iar ,,trăirea” se limitează la dorințele stict materiale.

      Apreciat de 1 persoană

      1. calinakimu spune:

        Acest fapt este rezultatul gândirii mercantile, al ambiției, competiției, al dorinței de putere, avere, toate aparținând ego-ului, dimensiunii așa zis materiale. De fapt există o singură dimensiune material/spirituală, dar controlul să aparțină dimensiunii cauzale,spirituale, pe care o ignorăm.

        Apreciat de 1 persoană

  4. gheorgica spune:

    Prea dezastruos prezentat. Priveste in urma la istoria daltuita si scrisa sau la istoria transmisa pe cale orala prin povesti … Daca faci un bilant al tehnologiei si influentele asupra societatii umane o sa constati ca exista o constanta a evolutiei sau a involutiei si un echilibru. Echilibrul se realizeaza intre omul creator prin realizarile sale – omul utilizator prin modul de folosire si sfarseste prin generalizare, normal,banal si firesc. Ce vezi acum este trecerea la noi forme de comunicare intre oameni si inerentele sincope de adaptare.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Corect, dar astăzi din nefericire s-a cam pierdut acel echilibru. ….

      Apreciază

  5. july spune:

    Tehnologia este precum un tonomat de bomboane pentru copii, aduce satisfactia imediata, te poti vedea cu cineva aflat la mii de km, te poti juca oriunde, in metrou, tramvai, pe strada, poti primi atentia de care ai nevoie fara sa stai fata in fata cu cineva si sa discuti, doar printr-un simplu like si posstarea unei poze cu pisici. Tehnologia tinde sa inlocuiasca lipsa timpului pe care-l ofeream socializarii reale deoarece oamenii au schimbat piramida valorilor si nevoilor, intorcandu-se la material, uitand de cele ale sufletului, vor o recompensa imediata.

    Apreciat de 1 persoană

  6. nicoletaliana spune:

    Foarte adevărat… Agreez ! Da tehnologia asta, din păcate crează foarte mare dependență…

    Apreciat de 1 persoană

    1. gheorgica spune:

      Cand cauti placerea in tehnologie risti sa devii dependent. Si suzeta, noua tehnologie la timpul ei, creeaza dependenta si ce greu am scapat de ea 🙂 Norocul este ca aceasta dependenta este reversibila

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu