Generația gadget…….

image

Un  om al societății zilelor noastre petrece aproximativ 4 ani din viață  în fata computerului  sau a telefonului. De ce se întâmplă acest lucru ? Simplu…..într-o lume plina de telefoane, tablete, computere performante și ultra performante, într-o lume unde aceste gadgeturi constituie un drog,  la ce altceva ne putem aștepta.
Într-o lume în care ne sunt oferite atâtea modalități de comunicare rapidă, când de  comunicarea  cu un  om de pe un alt continent ne desparte doar un click…..

Avem oare nevoie sa știe toți cei 3000 de ,,prieteni” din listă  ce am mâncat la prânz ? Nu putem oare doar sa mâncăm desertul fără îl postam pe Facebook sub forma unei fotografii ?
Ne folosesc oare mai mult cele 2000 like-ul decât aprecierea sinceră a 5 prieteni adevărați?
Ne ajuta cu ceva faptul ca ne postăm nemulțumirile și problemele  pe rețelele de socializare în loc sa le împărtășim prietenilor care ne pot ajuta cu adevărat? 
În ziua de azi ni se oferta tot felul de rețele de socializare……sau mai bine spus rețelele  de ANTI-socializare  cu care înlocuim adevărata socializare și care ne ocupa timpul inutil .Cine știe….. poate în viitor dacă vom cere unui prieten sa ne vedem ne va întreba la ce ora sa deschidă Skype-ul
….
Se spune ca trăim într-o societate civilizată, modernă, activă când de fapt societatea este doar robotizată.  ……….

14 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. mateiandrei1 spune:

  Din nefericire deși unii dintre noi realizăm ca toate aceste ne afectează negativ……nu facem nimic

  Apreciat de 1 persoană

 2. smaranda64 spune:

  Daaaa, da și doru parcă-i mai mic, când vorbesc în fiecare zi pe mobil sau pe skyp cu dragele mele surori și cu mamușca. Ne despart altfel 1300 km.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Sabin Manea spune:

  Când am citit titlul am crezut că este o evocare nostalgică a vremurilor când îi invidiam pe cei care aveau un Pif cu gadget. Pif, cu tot cu gadget-uri, a dat faliment.

  Apreciat de 1 persoană

 4. opantazi spune:

  Nu pot sa cred ca-si mai aminteste cineva de Pif si Hercule si de gadgeturile alea, care la vremea respectiva erau fabuloase. 🙂
  Cat despre impactul social media asupra populatiei, era previzibil… Ai vazut ce succes au filmele cu supereroi (Batman, Supermen). Stii de ce? Pentru ca permit identificarea omului mediocru cu niste personaje care, pana la un moment dat, au fost si ele oameni obisnuiti. Prin extensie, asa e si cu facebookul… E plin de Supermeni si Cat Women. 😀

  Apreciat de 1 persoană

 5. xxlweblog spune:

  – Hai salut! Ca de la robot la robot 😀

  Apreciat de 1 persoană

 6. Ivy spune:

  Scuză celor mai mulți este lipsa timpului real de a socializa, de fapt e lipsă de implicare reală, e mai comod să stai pe telefon și să spui la 3 odată ,, te iubesc”, ei răspund, și eu”… :))))

  Apreciat de 2 persoane

 7. nicoletaliana spune:

  Trist… dar foarte adevarat… robotizat, telecomandat sau manipulat, tot aia este… Pana la urma si sentimentele se vor pierde prin neant pe undeva si nu va mai ramane nimic din ceea ce mai este natural uman… ( filmul Transcendence cu Johnny Deep, ar putea fi luat ca si exemplu care va deveni real peste cativa ani datorita tehnologiei avansate… )

  Apreciat de 1 persoană

 8. nicoletaliana spune:

  Trist… dar foarte adevarat… robotizat, telecomandat sau manipulat, tot aia este… Pana la urma si sentimentele se vor pierde prin neant pe undeva si nu va mai ramane nimic din ceea ce mai este natural uman… ( filmul Transcendence cu Johnny Deep, ar putea fi luat ca si exemplu care va deveni real peste cativa ani datorita tehnologiei avansate… )

  http://www.imdb.com/title/tt2209764/

  Apreciază

  1. Cel mai probabil. (Am văzut filmul) 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   1. nicoletaliana spune:

    Asa cred si eu, in curand cel mai probabil… Si eu am vazut filmul, a fost interesant, iar acesta mi-a indus un sentiment nedefinit, misterios si am ramas doar cu multe, multe intrebari fara vre-un raspuns.

    Apreciat de 1 persoană

 9. Sasha Sinn spune:

  Părerea mea este că mai important decât unde ne petrecem timpul, este ce facem cu el. Sunt oameni care și-au găsit centre de suport online, atunci când în viața lor nu era nimeni să îi asculte. Sunt oameni care nu ar avea bani de teatru sau cursuri în diverse domenii și se specializează tot online. Sunt mii de oameni care susțin cauze umanitare online, care își câștigă pâinea online și au nevoie de platforme de socializare.
  Internetul sau tehnologia nu ne distrug chiar în măsura în care avem impresia. Există un studiu făcut de psihologi care arată de pildă, că toți copii care trimit mesaje pe telefon din plictiseală, o fac în locul unei latențe sinonime cu vegetația. Adică ei în loc să nu facă Nimic, își exersează sinapsele neurolingvistice. Desigur că există și părți negative, ca pierdutul timpului, distragerea din ce în ce mai ușoară, dar în definitiv nici gadgeturile nici internetul nu sunt rele în sine, la fel ca banii. Sunt doar unelte. Dacă ești genul de om care freacă timpul pe facebook aiurea în loc să fie productiv, ai fost fost același sac leneș și acum o sută de ani, doar că în loc să te uiți la filme cu pisici te-ai fi culcat.
  xoxo

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s