Realitate………..

image

Majoritatea oamenilor cred că persoanele care trăiesc în țări comumiste precum Coreea de Nord sau Cuba duc o viata precară și sunt nefericiți deoarece presa de la ei și  informatiile publice sunt foarte cenzurate sau nu au acces la internet și la toate informațiile la care avem noi acces.
Vom fi șocați sa flăm că adevărul exprimă contrariul  deoarece deși noi avem acces  toate informațiile suntem mult mai nefericiți ca ei. De ce spun aceste lucruri ?
Din simplul motiv că informațiile la care avem noi acces precum numeroasele reviste, si presa in general ne defavorizează prin faptul ca ne expun tot felul de forme ale perfecțiunii care în realitate nu exista și care ne fac sa ne simțim  defavorizați si inconfortabil.
În acest sens voi da ca exemplu faptul ca spre deosebire de noi care vrem sa avem un corp plin de mușchi  precum al lui Arnold Schwarzenegger sau siluetic precum al nu știu ce vedete de la Hollywood, oamenii din Cuba sunt foarte mulțumiți și se simt foarte confortabil în corpul lor deși nu se ridică la standarde la care aspirăm noi.
Observam la TV tot tipul de relații ,,perfecte” , la care aspirăm  și din cauza cărora în acesta încercare de ascensiune spre perfecțiune pierdem chiar și ,, nefericita noastră relație”(după părerea noastră nefericită, desigur 🙂 .  ) care de multe ori este mult superioară acelei relații de la televizor care este doar aparent perfectă.
Uităm de cele mai multe ori că și noi atunci când postăm o poza cu noi pe rețelele de socializare alegem din 100 doar una care sa fie ,,perfectă” şi care sa nu reflecte nici un defect.
Ne întristăm  când vedem că vedeta X sau Y își face vacanța în Dubai și noi nu ne permitem decât o vacanță la Mamaia de care nu ne vom mai putea bucura deoarece este la o scara mică și nu vine în conformitate cu aspirațiile noastre……….
Aceste fapte ne induc în eroare și ne fac sa confundăm perfecțiunea cu fericirea  si în ciuda faptului că  vrem sa fim perfecți, în realitate noi vrem ……………doar sa fim fericiți.
O soluție împotriva acestei dorințe de perfecțiune care ne aduce doar dezavantaje  nu este renuntarea la comparațiile pe care le facem intre noi( deoarece acestea sunt involuntare ) și falsele standarde ale perfecțiunii ci trăind clipa (Carpe diem !!) și gândindu-ne la faptul ca în timp ce noi suntem nemulțumiți ca avem o greutate corporala la mare decât cea obișnuită sunt copii în Africa cărora li se pot observa toate componentele  sistemului osos de la distanță  datorita faptului ca nu au ce mânca.

11 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. E adevărat ce spui tu aici și ai perfectă dreptate. Dar câți se lasă manipulați? Câte fete stau la 15-16 ani nemâncate ca să poate să-și numere coastele, că așa au văzut ele că arată alea de fac modeling?

    Apreciat de 1 persoană

    1. Din nefericire deoarece omul nu este perfect, cele câteva (sau pentru unii multele) defecte înnăscute sau pe care le dobândește de-a lungul vieții îl fac sa fie vulnerabil manipulării .
      Putem observa zilnic cum și noi suntem manipulați și ne lăsăm manipulați de multe ori involuntar.
      🙂 🙂

      Apreciază

      1. Asta pentru că suntem slabi. Un om puternic nu se lasă manipulat și își trăiește viața fericindu-se de fiecare zi, fără să-i pese de cârcotași, de „modelele” date de presă, tv..etc. Un om puternic se simte bine în pielea lui…dar desigur, nu sunt mulți cei cu adevărat puternici.

        Apreciat de 1 persoană

      2. Și încă un lucru adevărat. 🙂 🙂

        Apreciat de 1 persoană

  2. Ivy spune:

    Cred ca e bine sa-ti doresti mai mult cu conditia sa-ti cunosti limitele si sa nu dai in penibil.

    Apreciat de 1 persoană

    1. ,,Nu e bine sa nu vrei mai mult, dar e un lucru malefic sa vrei prea mult „

      Apreciat de 1 persoană

    2. E bine sa ai un echilibru după cum ai spus și tu :):)

      Apreciază

  3. 9 spune:

    Poţi fi fericit oriunde, dacă te simţi bine în pielea ta, cred eu. Şi dacă nu te deranjază dacă iarba din curtea vecinului e mai verde decât cea din curtea ta.

    Apreciat de 1 persoană

  4. zapadalbastra spune:

    Atâta timp cât nu cunoști „mai binele”, poți fi fericit cu binele tău. Oamenii sunt fericiți în funcție de ce și cât își doresc de la viață… cred!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu