Clipe…..

image

Eu nu o sa mă mai întâlnesc niciodată cu clipa în care am scris aceste rânduri. Tu, cel care citești nu o sa te mai întâlnești cu  clipa în care citești aceste rânduri. Minutul, secundele în care citești acest text sunt unice. Chiar dacă vei mai citi o data textul, nu o sa îl mai citește din aceeași perspectiva deoarece clipele care ne alcătuiesc viață  sunt unice. 
Cu toții avem un gând, o idee, o dorinta, un vis înăuntrul nostru pentru care inventam mereu o scuza pentru a nu-l scoate la suprafață deoarece ne este frica sa ne asumăm un risc.
Acel vis este adesea mărginit de faptul ca cei din jur îți spun sa fii realist, sa fii cu picioarele pe pământ și din această cauza îngropi o idee, un vis care a fi putut aduce o schimbare.
Oamenii spun ca timpul trece dar NU ESTE ADEVARAT deoarece timpul nu trece ci NOI TRECEM.  Chiar dacă ora 12 va fi și peste 5 ani tu nu o sa mai fii la fel, nu o sa mai trăiești aceeași clipa. Poate îți vei serba aniversarea și peste 10-20 ani dar nu vai mai avea aceeași vârstă.
Dacă nu ne  trăim visul acum în prezent în clipa  aceasta în care încă mai este posibil acest lucru ….cine știe dacă vom mai avea vreodată șansa . Dacă  vom neglija aceste vise, aspirații  vom ajunge cu ele în cimitir. În locul viselor netrăite, a sentimentelor neîmpartaşite și a ideilor îngropate.
Dacă știm ca timpul este ireversibil de ce sa dam cu piciorul clipei prețioase care ne aparține ? De ce sa mergem în loc cu verdeață regretând faptul ca nu am avut curaj sa ne asumăm un risc?

10 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. bogdanvi spune:

    Frumos articol! 🙂

    Apreciat de 2 persoane

  2. N-am avut timp dimineață sa-ți spun că mi-a plăcut și că m-ai inspirat să fac o cugetare <>Katherine M. Îți mulțumesc și sper să-ți placă! O să urmeze și pe al meu blog .Am vrut să știi!!

    Apreciat de 2 persoane

  3. NOI SUNTEM FII ȘI FIICELE TIMPULUI, IAR TIMPUL ESTE BĂTRÂNUL LUMII. KatherineM -bine că m-am uitat că tocmai cugetarea dispăruse …

    Apreciat de 2 persoane

  4. cata dreptate ai ! felicitari pentru articol !

    Apreciat de 2 persoane

  5. Ivy spune:

    Un loc cu verdeata este precum Fata Morgana, adica o iluzie. Cine stie ce serpi se ascund prin verdele frumos al ierbii cand tu pasesti linistit si descult de sentimente si temeri prin iarba inalta? :))) Nu exista garantii ca frumosul ofera liniste, desertul este plin de primejdii, alegerile noastre sunt cele ce ne conduc in astfel de contexte.

    Apreciat de 2 persoane

  6. Un articol bine gândit. De aceea se spune : „trăiește-ți clipa”!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu