Democrație……

image

Încă de la începuturile  societății  omenirea a încercat să găsească forma perfectă  de guvernare în stat.
De-a lungul secolelor oamenii au încercat  diverse forme de guvernare: monarhia apoi republica iar aceste au fost la rândul lor autoritare, totalitare iar apoi democratice.
Experimentând aceste forme de organizare majoritatea oamenilor au ajuns la concluzia că democrația este forma perfecta dar nu este adevărat.
Democrația este mai bună decât totalitarismului dar nici pe departe perfecta. Winston Churchill afirma că ,,democraţia este un sistem politic prost, însă cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum”. Și de ce spunea acest lucru ? Deoarece ea se bazează pe alegerile majorității care de multe ori ar putea fi greșite.  De exemplu în România degeaba încearcă o mână de oameni cu gândire corectă și coloană verticala sa facă o schimbare în bine  dacă majoritatea manipulată va juca  după regulile păpuşarilor de la conducere. Un exemplu edificator este situația tarii noastre.
În România în societate există 3 categorii de oameni:
       -Cei nepăsători loviți de greaua boală  a indiferenței  care se vor plânge mereu ca au salarii mici dar care nu vor sa facă nimic sa schimbe acest lucru.
    -Majoritatea manipulată  și controlată de hoții de la putere.
     -Și cei putini care vor o schimbare în țară și luptă  pentru aceasta dar sunt supuși principiului democrației conform căruia majoritatea decide.
Un alt motiv pentru care  forma perfecta de guvernare nu este democrația este votul universal. Multi vor spune ca nu e așa  dar gândind logic, de ce sa voteze COPIII  18 ani care habar nu au cu ce se mănâncă alegerile și ce efecte au acestea sau bătrânii care vor da votul celui care le promite ca le mărește pensia.
Ideea de democrați provine de la vechii greci   iar din nefericire doar ei dețineau cu adevărat reala formă de democrație. Bineînțeles ca în zilele noastre nu mai e posibil ca toată populația țării sa se adune pe o colină  și sa ajungă la un acord comun dar oferind puterea unui grup strâns de oameni le va trezi acestora vicii precum  lăcomia și machiavelismul  și vor reprezenta doar interesele lor.
În societatea contemporană nu exista un model perfect de guvernare deoarece nu s-a putut construi  formă  de guvernare care sa îi mulțumească pe toți.

Publicitate

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Ivy spune:

  ,, Democrația este dictatura majorității” si grecii antici erau mai democrati decat noi pentru ca nu aveau toti dreptul de a vota.
  Nu exista o forma de guvernare care sa multumeasca pe toata lumea, este utopia lui J.J. Rousseau, un contract social, care ia ghici, exact drepturile femeii le desfiinteaza. :))) https://ro.wikipedia.org/wiki/Contract_social

  Apreciat de 2 persoane

 2. calinakimu spune:

  Toate sistemele au fost construite după chipul și asemănarea…EGO-ului. Până cănd nu va fi construit un sistem NATURAL, având la bază IUBIREA, societatea omenească va fi într-o derivă continuă. Religile instituționalizate nu au făcut decăt să corupă acest concept al iubirii.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s