Evoluție ? ……..

image

Omenirea…caracterizată prin rațiune și inteligență se presupune ca a evoluat dar în realitate se îndreaptă din nefericire  spre involuție. 
Noi considerăm ca dacă  am construit o lume robotizată plina de tehnologie inovatoare, clădiri înalte și avioane am evoluat și am devenit mai inteligenți decât oamenii ,,primitivi ” cum le spunem noi, dar este oare adevărat  ?
Dacă e adevărat atunci de ce încă la ora actuală omul modern cu toată tehnologia sa nu reușește sa deslușească misterul construirii piramidelor, a structurilor masive, a statuilor gigantice  sau măcar dacă nu știe cum a fost construită atunci,  sa construiască o piramidă prin mijloacele moderne  în mijlocul deșertului precum au făcut-o   ,,vechii” egipteni  ?
Acei oameni primitivi protejau natura deoarece știau ca prin aceasta se protejează pe ei dar noi  distrugem voluntar această nestemată numită planeta Pământ care ne oferă atât de multe și care întreține viața umană iar noi ne mai putem numi mai inteligenți și mai evoluați  ?
Ne lăudăm cu gradul ridicat de alfabetizare dar uităm că ei au inventat scrisul. Ei au construit o măreție pe care noi ………doar am pictatat-o. Noi suntem zugravii dar ei au fost meșterii și constructorii.
Omul ,,primitiv” era liber, independent iar noi nici autonomi nu suntem. Ne lăsăm controlați de hârtii și monede și ne concentrăm viața în jurul acestor lucruri ce ne dictează aproape orice clipa a vieții noastre…..
Noi am descoperit planeta și frumusețile ei printr-o carte dar omul primitiv avea o legătură strânsă cu natura și de aceea o proteja.
Involuția este caracterizată cel mai evident prin faptul ca ne limităm asemenea animalelor doar la nevoile biologice și în ciuda faptului ca avem atâta informație noi ne limitam la cunoașterea lucrurilor ce ne aduc doar  bani și placere fizică. …….așa că unde este evoluția ??

9 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Pe noi ne controlează totul…alți oameni, banii, vicii, rușinea.. nu mai suntem liberi și nici nu vom mai fi. Ne bucurăm probabil că avem tehnologie, dar nu ne gândim că ne autodistrugem. Nu toți oamenii lucrează la birouri, ori..ce înseamna mașini robotizate în fabrici? Înlocuirea muncitorilor..ăia unde se mai duc să lucreze? De natură nu mai zic nimic…e de plâns…

    Apreciat de 2 persoane

  2. Cronica de Falticeni spune:

    Reblogged this on Din FĂLTICENI.

    Apreciat de 2 persoane

  3. calinakimu spune:

    Marea problemă a appărut ]n clipa în care ne-am bazat pe rațiune, pe logica minții contrafăcute, ignorând calitatea spirituală a inimii, a IUBIRII, a CAUZEI. Ne ocupăm doar de efectele rătăcirilor noastre din și prin hățișurile iluzilor.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Mihaela C.P. spune:

    Evolutia nu poate fi un drum lent si numai in urcare. Cunoasterea inseamna informatie, incercare, tatonare, experimentare. Omul din greseli invata . Epoca moderna are totusi multe noutati si avantaje.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ele spune:

    ii o problema cu conectarea la natura, in zona noastra, ca suntem mai saracii, eu cred ca toti vor sa mearga in vacante, sa se conecteze …egiptenii au ridicat piramidele alea cu sclavi pentru maretia celor din conducere, ceea ce inseamna ca nu le mergea chiar asa bine la majoritatea, omul de rand nu prea avea drepturi, si aia nu prea suna a ceva evoluat…… si e doar alegerea ta sa mergi la iarba verde sau sa stai pe telefon…. si mancarea e mai buna si nici de frig nu prea tremuri

    Apreciat de 1 persoană

    1. În ziua de astăzi este aproape la fel, cu deosebirea că în prezent ridicăm metropole în loc de piramide pentru adevărații conducători care sunt aristocrații (bancherii, miliardarii…….faraonii zilelor noastre) la un nivel ceva mai ridicat.
      Sclavii construiau piramidele și conducătorii se bucurau de acestea ……..la fel ca în zilele noastre.

      Apreciază

  6. George Edy spune:

    Felicitari. Bine punctat!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu