Fericire

image

De cele mai multe ori noi iubim ceea ce nu avem și avem ceea ce nu iubim. Acest lucru sta de cele mai multe ori în calea fericirii deoarece fericirea adevărata nu înseamnă să obții rapid ceea ce îți dorești  ( deoarece cu cât durează mai puțin  procesul în urma căruia obții ceea ce îți dorești cu atât o sa dureze fericirea mai puțin ) ci sa fii fericit cu ceea ce ești .
Fericirea în privința obținerii unui lucru sau atingerii  unui scop ne oferă două opțiuni: 1. Sa  lucrăm din greu pentru ceea ce ne dorim și sa exercităm o concentrare maximă asupra scopului pe care vrem sa îl atingem și 2. Dacă nu suntem dispuși sa ne concentrăm maxim pe ceea ce credem noi ca ne va face fericiți sa renunțăm și sa încercăm sa  ne bucuram de ceea ce avem.
Ca sa obținem fericirea trebuie în primul rand sa realizam ca ea nu se găsește în Franța în italia sau la capătul lumii ci se afla aici lângă noi , tot ceea ce trebuie sa facem e sa avem curajul de a o accepta.  O regula importanta a fericirii este sa dam șansă fiecărei zile sa fie cea mai frumoasa din viata noastră.
Rămână Maharshi afirma că  ,,fericirea este natura umana.nu este nimic greșit în a o dori.ceea ce este greșit este sa o cautam în exterior când era sălășluiește în interior” și de aceea banii nu aduc fericirea ci doar o bucurie de scurta durata.

Publicitate

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. calinakimu spune:

  Fericirea nu poate fi căutata, ea te va găsi când ești pregătit s-o primești. Ea este incompatibilă cu goana, cu tensiunea , cu preocupările contemporanilor noștrii.

  Apreciat de 3 persoane

 2. Andrei Cărăușu spune:

  un text bine structurat, tematică ok. ca de obicei te ridici la înălțime.
  apreciez pozitiv părerile despre fericire dar nu mă pot pronunța încă pe această temă. Pentru mine încă este o necunoscută în ecuația vieții.

  Mii de salutări om minunat! 👍

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s