Uman……

image

Sentimentul fundamental existenței umane…….un sentiment profund, aproape imposibil de explicat ce eprima o entitate de calități şi se rezuma la un singur cuvânt este …….DRAGOSTEA.
Dragostea nu poate fi cumpărată, vanduta sau deținută deoarece nu este un lucru sau obiect fizic dar totuși are efecte atat de mari mari asupra corpului uman.
-Oamenii de stiinta susțin  ca datorita acestui sentiment , in creier, sunt eliberate aceleasi tipuri de substante ca drogurile( aici se refera la oxitocina si dopamina)
-Un alt efect a dragostei este acela ca atunci cand esti indragostit, resimti mai putin durerea, arata unele studii. Au fost realizate experimente si s-a aratat ca durerea a fost resimtita la un nivel mult mai mic, desti stimuli erau aceiasi in ambele situatii, atunci cand subiectii erau tinuti de mana de persoanele iubite decat atunci cand nu erau.
  – Deasemenea a fost demonstrat științific faptul ca dragostea poate calma într-o oarecare măsură durerea.
Ceea ce este trist în privința dragostei este că  de-a lungul timpului și-a pierdut adevăratul sens și a devenit doar o forma de afecțiune reciprocă  bazata pe lucruri materiale și  care dispare când apar momentele dificile .
Acest tip de dragoste a zilele noastre este defapt o înșelăciune deoarece ,,dragostea” care dispare în momente dificile demonstrează că nu a fost dragoste ci doar o afecțiune superficială.
Dragostea înseamnă renunțare, altruism, toleranță, răbdare și multe ale calități fără de care nu s-ar putea constitui acest sentiment atât de pur.
Dragostea este deasemenea rezolvarea tuturor problemelor umane dar din păcate  lipsește multor oameni care ar putea face o schimbare.
Lipsa dragostei în societatea contemporana este evidenta deoarece se pot observa cu ușurință efectele acesteia: sărăcie mizerie tristețe……….

11 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. doar verde spune:

    Din pacate traim intr-o societate care priveste dragostea ca „eros „-uitand ca ea este mult mai complexa ,putand fi si „agape” ,(dragostea de aproapele) si „storge „(bazata pe prietenie )….si nemarginita si de neoprit …

    Apreciat de 1 persoană

  2. Andrei Cărăușu spune:

    Îmi place textul. Îmi place cum ai abordat tema, ai analizat multe aspecte ale dragostei. Îmi place cum scrii, amice! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. calinakimu spune:

    Dragostea…iubirea, nu este de mai multe feluri. Ori este, ori nu este, la asta se rezumă totul. Iubirea nu poate coexista cu ego-ul și în această clipă, această energie imaterială este practic o necunoscută pentru imensa majoritate a oamenilor. Că este așa, stau dovadă dezechilibrele lumii noastre.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Un articol atât de real! E bine știut faptul că dragostea face să treacă și durerea de măsea! Într-adevăr, astăzi iubirea se rezumă la are/nu are mașină, marca mașinii, locurile frecventate și cadouri primite. Un bărbat în ziua de azi impresionează cu un weekend la munte în defavoarea unui trandafir. Pe bună dreptate, eu una îl înțeleg! Partea feminină urmărește mai mult potențialul material decât trupește. Seară frumoasă! 😘

    Apreciat de 1 persoană

  5. Natural că îndrăgostiții simt durerea la un nivel mai mic, fiindcă două sentimente antagonice ce se manifestă în același moment, cel mai puternic atenuează pe cel mai slab.Dragostea adevărată nu moare niciodată.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Much wisdom. Thanks visit my blog.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu