Om…..

image

Omul…..Se naște fără sa fie întrebat cine, unde și dacă vrea sa se nască, trece în viteză prin minunata   perioadă a copilăriei, apoi intră în perioada adolescentei care trece chiar mai repede decât copilăria și se trezește adult încovoiat  de muncă, neajunsuri, griji, în căutarea inocenței copilăriei și în sfârșit ajunge la bătrânețe….trista perioada a conștientizării efemeritații omului  delimitat de asa-zisul timp.
   Un lucrul trist despre aceste făpturile extraordinare numite oameni este  faptul ca toți mor  dar nu toți trăiesc… În urma unui studiu efectuat  în  cadrul unui spital , oamenii care erau pe moarte au fost întrebați ce lucruri  din viata lor  regretă iar răspunsul lor a fost că  regreta lucrurile pe care nu le-au făcut din cauză că le-a fost frica să își asume riscuri. Marea problema a noastră oamenilor este aceea ca nu conștientizăm valoarea vieții, darul minunat pe care îl primim o singura dată și îl irosim  în încercarea nebunească de a descoperi fericirea prin  lucrurile materiale. Ceea ce este și mai trist este faptul ca noi confundam trăirea cu supraviețuirea.
  Rezolvarea acestei confuzii se află la dispoziția  tuturor celor care vor sa trăiască în adevăratul sens al cuvântului  și se refera la asumarea riscurilor în încercarea de a dobândi sentimentul plenitudinii și al fericirii deoarece a trăi  nu înseamnă a lucra  într-o rutina plictisitoare așteptând weekendul ci a trăi  propriile vise. Deci cititorului, faptul ca citești acest articol înseamnă că ești încă în viata și ți s-a mai dat o șansă. N-o irosi. Fiecare secundă contează deoarece cu fiecare secunda ce trece te apropii și mai tare  de sfarsit. Trăiește-ți visul. Nu lăsa viața sa treacă pe lângă tine !

14 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Ele spune:

    da…nu trebuie sa fi in spital sa regreti lasitatea, e corect sa platesti pentru ea … si plus oamenii care is pe moarte, in general te trimit la dracu`…. is un pic deranjata ca tot am vazut „studii” cu oamenii pe moarte din spital care regreta chestii sentimentale desi cred ca mai repede regreta ca au ajuns in situatia respectiva …. nu trebuie sa mori ca sa-ti dai seama la un moment dat ca ai avut momente de prostie, acum … ideea e ca, daca privesti rezultatele unor actiuni, si iti pasa de tine si de cei din jur, o sa ai o viata mai buna…. intotdeauna o sa fie cale de mai bine..ok ..:)

    Apreciat de 1 persoană

    1. Până la urmă normal ca regreta ca au ajuns în situația respectiva ca doar nimeni nu vrea să moară dar oricum în comparație cu lucrurile greșite pe care le-au făcut, aceștia regretă mai degrabă lucrurile pe care nu au avut curaj sau timp sa le facă

      Apreciază

  2. fosile spune:

    De cînd te naşti şi pînă la moarte ( nu ştiu dacă şi după aceea ) trebuie să te supui unor reguli.Dacă nu o faci poţi, chiar, muri.
    Ar fi bine ca atunci cînd dai îndemnuri din astea să dai şi modalitatea de aplicare a lor.

    Apreciază

    1. Modalitatea de aplicare se regăsește în finalul articolului
      :):)

      Apreciază

  3. calinakimu spune:

    Calitatea de OM presupune SUPERVIEȚUIRE, nu supraviețuire. Ușor de spus, dar greu de îndeplinit din cauza nenumăratelor condiționări, prejudecăți, iluzii…Acestea ne-au fost inoculate încă de la naștere de către ”dresura” familială, școlară și socială. Conștientizarea presupune devoalarea mecanismelor care au generat această situație generatoare de suferință, confuzie și tensiuni de tot felul. Această necesitate apare atunci când realizăm jalnica condiție umană, când insuportabilitatea acestei situații ne va face să ACȚIONĂM. Dacă vom accepta această viață confuză, ca pe un dat, ca pe un destin implacabil, sau pur și simplu suntem atăt de înregimentați încât nu vedem pădurea de copaci, suferința va deveni o a doua noastră natur, fapt ce se petrece cu imensa majoritate a oamenilor…ÎNCĂ,

    Apreciat de 1 persoană

  4. Nautilus spune:

    „Se naște fără sa fie întrebat cine, unde și dacă vrea sa se nască”

    Asta e foarte discutabil. Mai ții minte exact, de exemplu, ce s-a întâmplat și ce ai făcut ieri sau acum cinci minute?

    Apreciază

    1. Ok o sa reformulez pentru tine. ,, Se naște fără sa fie întrebat /cine vrea sa se nască/(băiat, fată, american, francez etc.) ………..fără sa fie întrebat /unde vrea sa se nască ( în ce mediu ) și fără sa fie întrebat dacă vrea sa se nască (adică se naște fără voința lui ci din voința părinților lui)

      Apreciază

      1. Nautilus spune:

        Ești atât de sigur că nu te-a întrebat nimeni și că nu te-ai născut din propria ta voință?

        Apreciază

      2. Tu poți afirma ca te-ai născut din propria voința?

        Apreciat de 1 persoană

      3. Nautilus spune:

        Unii pot.

        Apreciază

  5. lucillette spune:

    Se spune ca spiritul chiar alege corpul in care se naste, asa ca este posibil ca teoria asta cu ” nu ai fost intrebat” sa poata fi combatuta cu succes.
    Ca regretam ce nu am facut, este iarasi prin comparatie cu ceea ce am facut si nu ne-a adus rezultatul sperat.
    Oricum, noi ooamenii, negam totul, inclusiv, iata, ca avem vreun amestec in propriile noastre vieti. Este mai comod, linistitor, sa ne stim oarecum nevinovati de ceea ce traim.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ana Maria spune:

    Eu cred că este vorba despre asumarea responsabilității. Ne este atât de comod să dăm vina pe karmă și destin, pe cei din jur, pe societate, pe părinți/bunici, prieteni, șefi, încât abia când suntem puși într-o situație nefavorabilă sau când suntem doborâți, abia atunci ne dăm acel răgaz de care spui tu, conștientizarea a ceea ce suntem și a alegerilor pe care le-am făcut. Și ajungem unii din noi să conștientizăm anumite lucruri..ei ce te faci atunci când știi cum ești, știi ce ai de făcut ca să îți îmbunătățești viața, dar nu-i așa că e mai comod să mă fac că nu văd? De ce să mă complic să îmi schimb viața când am dus-o așa până acum, și eu, și mama, și bunica etc…
    Oricum, mi-a plăcut articolul.
    Schimbarea trebuie să vină din interior, abia atunci putem căuta fericirea. Și cred că ne găsește ea pe noi. 🙂
    Baftă!

    Apreciază

  7. ioansperling spune:

    Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur!😉

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu