Real life…………

image

În fiecare dimineață ne trezim în aceeași cameră și  urmăm același drum ca sa trăim aceeași zi ca și ieri.
Când eram copii orice dimineață  insemna începutul unei noi  aventuri. În timp ceva s-a schimbat. Timpul si limitele acestuia şi-au pus amprenta pe ființă și mentalitatea  noastră.  Înainte zilele nu aveau timp iar  acum timpul este programat.Atunci  nu eram dependenți de nimic: nu aveam un job la care sa aleagăm, probleme cu care să ne confruntăm dar astăzi depindem  chiar și de bucățica de tehnologie pe care o purtam în buzunar  și o numim telefon .
Atunci eram cu adevărat liberi…….astăzi muncim atât de mult încât nu ma avem timp sa trăim viața pentru care muncim.
Societatea ne-a schimbat. Ne-a antrenat sa fim destul de puternici și inteligenți pentru a contribui la înaintarea  societății dar  nu îndeajuns de inteligenți să ne întrebăm pentru ce lucrăm.
Fiind copii eram creativi și cream o provocare din orice aspect al vieții. Astăzi creativitatea a dispărut și nu mai reușim sa facem față provocărilor vieții.
Atunci zâmbetul era cea mai întâlnită expresie a chipului nostru. Astăzi zâmbim doar ironic sau fals.
Viață noastră era frumos colorata iar cerul nostru era mereu brăzdat de razele soarelui………….dar astăzi…………astăzi trăim în umbra norilor cenușii.

16 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. foarte adevarat …si profund…te felicit, ai spus exact ce trebuia !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mihaela C.P. spune:

    Adulti responsabili acum.

    Apreciat de 1 persoană

  3. whiteeclipse spune:

    Sufletul unui copil este pur și sincer, inocent și conectat la cer de aceea el zâmbește mai mult decât „oamenii mari”. Era un citat: ” trei lucruri ne-au rămas din Paradis: stele nopții, florile zilei și ochii copiilor ” – Dante Alighieri (:

    Păcat că am uitat să fim copii…

    Apreciat de 1 persoană

  4. M spune:

    Să nu uităm un lucru extrem de important. Ai puterea să-ți faci viața exact așa cum vrei.
    Îmi e dor de copilărie, îmi e dor de simplitate și de fericire pură și necondiționată de telefoane și program încărcat. Acum port în suflet toate acele momente, în fiecare zi îmi pun zâmbetul pe buze, încerc să-mi fac ordine în viață..și să cresc!
    Sunt zile în care cu ultimul strop de energie mă arunc în pat și dorm ore în șir. Sunt zile în care reușesc să fac tot ce mi-am propus, în altele nu. Sunt zile în care deschid umbrela și altele în care las ploaia să mă atingă și să mă curețe. Azi iubesc soarele și norii, mâine mă ascund în bibliotecă și mă las uitată acolo.
    Nu contează ce faci sau cât durează. Nu contează că anii au trecut și simți că te apasă ceva. Nu contează ce nu te ajută să te dezvolți exact așa cum îți dorești. Dacă nu ești pe un drum care te mulțumește, te-ai rătăcit. Și știi care e partea bună cânt te-ai rătăcit? Găsești drumul corect când nu-l mai cauți. Învață să simți ce e frumos și curat, nu ce te macină. Și ce dacă ai muncit toată ziua? Ai făcut-o pentru tine, pentru familia ta și pentru un viitor pe care ți-l asiguri tu și nu societatea. Chiar dacă e aproape miezul nopții, du-te acasă, ia-ți iubita din pat și fugiți în locul acela superb de unde se vede tot orașul. Sună-ți cel mai bun prieten și ieșiți la o bere. Ce dacă și mâine te întorci la programul tău? Și ce dacă uneori îți cad ochii în gură?
    Ești aici și poate nu vrei asta, dar învață să accepți. Să ai răbdare să se așeze toate, chit că se întâmplă mâine, peste câteva luni sau la 60 de ani. Cu pași mici lași totul să intre. Te deschizi, înflorești și o să te simți liber.
    Totul se numește viață și pentru noi toți vine cu același pachet, bune și rele, fericire și griji. Nu te controlează nimeni, nu te condiționează nimic. Trăiește frumos fiindcă poți și îți datorezi ție asta.

    Apreciază

    1. Corect dar din păcate tin să te contrazic deoarece contează că

      Apreciază

  5. Contează că nu te ajuta sa te dezvolți asa cum îți dorești deoarece nu poți fi fericit doar cu lucrurile limitate care îți sunt oferite de societate

    Apreciază

  6. Și chestia cu învață să accepți e tocmai cea mai puternică piedică ce este pusă în calea a ceea ce ne dorim cu adevărat.
    Spre exemplu dacă ai o dacie și îți dorești un BMW dar înveți să accepți și aștepți până la 60 ca sa îl obții dovedești doar limitarea în gândire

    Apreciază

  7. La serviciu stau 8-12 ore pe zi. Restul, până la 24 e timpul tau. Faci ce vrei cu el. Inclusiv să îţi cauţi un serviciu care să îţi sollicite creativitatea. Cel puţin aşa am procedat eu.

    Apreciază

    1. Trăim doar cu impresia ca restul timpului e al nostru . De câte ori nu mergem la culcare cu o mulțime de lucruri pe care am fi vrut sa le facem de-a lungul zilei..

      Apreciază

  8. Ionela Roxana spune:

    Sincere felicitări pentru acest articol. Am rămas fără cuvinte… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu