Perseverența

image

Viața este cel mai bun  sculptor iar greutățile și nevoile pe care le întâmpinăm   sunt dalta și ciocanul acesteia. Orice sculptură  celebră  provine dintr-o simpla bucată de piatră  dar nu orice simpla bucată de piatră  poate deveni o sculptură  celebră. Ea devine operă  de artă dacă este sculptată de un om priceput și dacă îndeplinește o serie de condiții dintre care se remarcă durabilitatea.
Viața, ca un artist excepțional  încearcă sa facă din toți minunate opere de arta așa că revine de mai multe ori cu uneltele ei dure asupra noastră. În funcție de perseverența noastră care ne definește caracterul ca fiind slab sau tare, în urma loviturilor ,,dălții” și a ,,ciocanului” putem fi ,,sfărâmați” și aruncați în marele morman de pietre sau putem fi transformați în opere de arta în urma rezistenței de care am da dovadă.
Cei mai mari oameni pe care îi știm ca genii și oameni de succes nu s-au născut așa cum îi știm noi, bogați și faimoși. Toți au fost ,,șlefuiti”și ,,finisati” înainte să  devină ,,opere de artă”.Un exemplu de astfel de operă de artă este constituit de celebrul om care abia la 4 ani a început să vorbească, la 7 ani abia a început să  învețe să citească.Numele său, în zilele noastre este utilizat ca fiind sinonimul cuvântului ,,geniu”( Albert Einstein). Un alt exemplu este scriitoarea J. K. Rowling, autoarea cărților cu Harry Potter care a vândut aproximativ 450 de milioane de exemplare în toată lumea . Prima sa carte a fost refuzata de 30 de ori și i s-a spus de mai multe ori ,,Ne pare rău, aceasta nu are cum sa fie o carte bună”.  Sau Walt Disney,care a fost concediat de la un ziar și i s-a spus ca nu are idei bune și imaginație.  Lista poate continua cu Ludwig Wan Beethoven sau Steve Jobs și multi alții care au alunecat de mai multe ori  în drumul spre succes dar ambiția și perseverența   i-au determinat sa ajungă în vârf.
Pentru a reuși sa ajungem și noi în vârf trebuie sa luam exemplu de perseverență și ambiție de la acești oameni extraordinari și sa învățăm din orice alunecare deoarece nu căzătura îl definește pe om ci dacă se ridica sau nu.

6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. mopana spune:

    Interesant si plin de inspiratie 🙂

    Apreciază

  2. nicoletaliana spune:

    Foarte adevărat…perseverența…keep going ahead never quit…if you fall, then arise and move on…

    Apreciat de 1 persoană

  3. Lucruri pe care nu le știam! Interesant articolul! 👏

    Apreciat de 1 persoană

  4. ioansperling spune:

    Uneori nu ajunge perseverenta! Uneori dorim să fim o sculptură care Sculptorului nu i-ar place! Si atunci toată perseverenta este de pomana sau si mai rau il vom”convinge” pe Sculptor dar asta nu ne va fi de folos vesnic cum doreste El.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Magda Magdi spune:

    Inspirata comparație: noi si sculptorul…cel care-si dorește perfecțiunea. Poate ca toți suntem modele catre acea perfecțiune. ar trebui ca fiecare exemplar sa aibă ceva mai bun, mai perfect. O seara liniștita!

    Apreciază

Lasă un comentariu