Ancora umanității-Rațiunea contemporană sau credința?

Este rațiunea cheia salvării umanității ?…..
Adevarul este că de mii de ani, in toate problemele care au existat de-a lungul istoriei, s-a încercat o rezolvare bazată pe rațiune….Si încă se încearcă…..
Lucrul pe care nu il observam cu toții este că pe langa faptul ca rațiunea e trăsătura ce ne deosebește de animale, ea ne deosebește si ne divide si pe noi oamenii.
Putem oare salva lumea cu rațiunea ?..Sau mediul sau poate chiar problema saraciei ?…
Nu, nu putem rezolva nici una dintre aceste probleme in calitate de simpli oameni raționali. Raspunsul la toate aceste probleme este Dumnezeu.
Inainte sa ma contrazici, lasa-mă să îți explic.
Rațiunea poate ajuta doar in umbra credinței .Singură, ne face individualiști si de aici apar toate problemele.
Individualismul a fost și este cel mai mare virus al lumii.
Una dintre bolile date de acest virus este corupția, cel mai mare dezastru al societății românești.
Marea problemă a acestei boli e faptul că este contagioasă. O societate coruptă nu lasă loc pentru oameni corecți. O societate coruptă nu accepta dreptatea ci constrange cetățenii să se compromită.
Putem observa cu ușurință că in pofida faptului că sistemele legislative au fost făcute după principii biblice, dreptate omului, dreptatea rațională a lăsat porti deschise corupției. Suntem astazi martorii in societatea noastră unuia dintre cele mai mari paradoxuri : furtul ,,legal”.
Trista realitate este ca e foarte ușor să devii si sa rămâi ,, murdar”.
Este adevarat ca e mult mai greu să îți păstrezi curația, demnitatea și integritatea morală dar ,, totul este cu putință celui care crede”
Dreptatea rațională a omului contemporan îi permite imoralitate, îi permite să fure la adăpostul legilor, sa ucidă, sa se angajeze în razboaie…..Dreptatea lui Dumnezeu este alta..aduce pace, dragoste si iertare.
In opoziție cu rațiunea simplă, credința ne oferă altruismul.
Prin credința putem salva mediul, deoarece aceasta ne face conștienți de impactul distrugerii asupra generației viitoare.
Prin credință putem salva lumea de sărăcie deoarece planeta nu are destule resurse pentru a susține lăcomia dar are suficiente pentru a susține populația actuală.
În final prin credință, putem salva lumea de ea însăși prin valorile adevărate ale credinței.

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. ioansperling spune:

    Corect! Rațiunea fara credință a ajuns la capătul drumului! Era un drum înfundat de la început dar am continuat să mergem pe el deși Darwin nu era nici el însuși convins de teoria lui!
    Dreptatea lui Dumnezeu este iubirea! Numai prin iubire mai iesim din fundătură asta! Și iubire înseamnă că totdeauna „tu” este important nu „eu”!

    Apreciat de 2 persoane

  2. Magda Magdi spune:

    Chiar si numai pentru faptul ca ne trasează niște legi morale fara de care totul ar deveni un haos, ar trebui sa avem credința.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu