Fericire…….

image

Fericirea este…….starea la care orice om aspiră, starea pentru care și în jurul căreia dorim se ne trăim viața.
Din nefericire aceasta stare este atinsă de un procent foarte mic de oameni. Cei mai multi oameni mor fără sa atingă aceasta stare a fericirii deși aleargă toată viața încercând să o găsească .
Motivul pentru care nu reușesc mulți oameni sa obțină fericirea este pentru că o caută în exterior. Fericirea nu este ceva palpabil, nu este un obiect și de aceea nu se poate găsi în exterior. Ea este o stare a spiritului ce se poate afla doar în interiorul nostru și regăsi prin relațiile cu oamenii ce ne înconjoară.
Multi cred ca dacă vor avea bani, case, mașini, faimă  vor fi fericiți dar nu realizează că există artiști celebri care se droghează deoarece în ciuda faimei lor sunt nefericiți sau oameni cu averi imense care în ciuda faptului ca pot avea tot ceea ce este din punct de vedere material posibil mor nefericiți.
În final un lucru esențial în dobândirea fericirii este faptul ca trebuie să sacrificam timp, sa investim sentimente și sa ne amintim că cel mai întunecat moment al nopții este cel dinaintea zorilor și al răsăritului si că orice sacrificiu s-ar cere pentru obținerea fericirii merită acceptat deoarece în final va răsări soarele și pe orizontul nostru și vom râde  nopții  întunecoase care a trecut.

,,Nu există fericire de care sa îți amintești fără tristețe”    – Octavian Paler

9 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. George Edy spune:

    Banii nu aduc fericirea,dar o intretin

    Apreciat de 1 persoană

  2. Andrei Cărăușu spune:

    Frumos eseu.

    Apreciat de 2 persoane

  3. Foarte frumos spus , chiar ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest minunat articol . Fericirea noastra de obicei se invarte in jurul unei singure persoane , dar putem fi fericiti si fara acea persoana .De exemplu am putea fi fericiti de viata pe care o avem . Sunt foarte multe persoane care ar da orice doar sa fie ca noi .

    Apreciat de 1 persoană

  4. Adevarata fericire este relatia PERSONALA, PERMANENTA cu Dumnezeu!

    Apreciat de 2 persoane

  5. HopeLess spune:

    Intr-adevar fericirea chiar vine din interior, si asta direct proportional cu persoanele care ne sunt in jur…
    Frumos articol! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

      1. HopeLess spune:

        Cu drag 🙂

        Apreciază

  6. calinakimu spune:

    Fericirea este scopul Existenței, dacă tot vrem să-i găsim un scop. Dar nu poți căuta fericirea, este un non sens. Ea te găsește. cânt ești pregătit s-o primești și afli despre ea…când a trecut. Dacă am ști cine SUNTEM, dacă ne-am cunoaște FIINȚA, fericirea devine un mod de viață. Până atunci nu rămâne decât varianta…Paler.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ele spune:

    fericirea-i o sticla de vin daca esti betiv ….. daca te cunosti cum esti (ca sa stii de ce ai nevoie) ai parte de fericire mai des….:)

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu